KARS / MERKEZ - Halefoğlu Şehit İlyas Ötunçtemur İlkokulu

tarihçe

Ekm

Okulumuz ilk kez 1945 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde merkeze bağlı Halefoğlu köyünde hizmete açılmıştır.5 derslik olarak eski bir yapıda sadece ilkokul eğitimi veriliyorken köy girişindeki 3 derslikli bir ortaokulda ortaokul eğitimi verilmeye başlanmıştır. 1998- 1999 eğitim öğretim yılında eski yapı yerine şimdiki 3 katlı okulda ilk ve ortaokul olarak eğitim verilmeye başlanmıştır. Avrupa birliği projeleri kapsamında köyün girişindeki 3 dersliğin yanına 8 derslikli taşınır bir bina yapılmıştır. Bu binanın 2008 yılında hizmete girmesiyle okulumuzda normal eğitime geçilmiştir. Milli eğitim müdürlüğünün aldığı bir kararla ana bina ile ek bina aradaki mesafenin uzaklığı nedeniyle okullar 2010-2011 eğitim öğretim yılında iki ayrı ilköğretim okulu haline gelmiştir.4+4+4 sistemine geçildikten sonra okullar ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmışlardır. Okulumuz şu an ilkokul olarak hizmet vermekte olup, 29/01/2019 tarihinde Halefoğlu İlkokulu olan okul adı HALEFOĞLU ŞEHİT İLYAS ÖTÜNÇTEMUR İLKOKULU olarak değiştirilmiştir.

ŞEHİT İLYAS ÖTÜNÇTEMUR KİMDİR?

Köyümüz nüfusuna kayıtlı olan şehidimiz 1979 yılında doğmuştur.Anne adı Gülpaşa baba adı Casim´dir.Lise eğitimini de Kars´ta tamamlayan şehidimiz 1999 yılında Kocaeli ili Denizaltı Filosu Komutanlığında 99/2-7728 tertip Dz. Er olarak vatani görevini yapmakta iken 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde içerisinde bulunduğu askeri binanın yıkılması neticesinde şehitlik mertebesine ulaşmıştır.